Γεύσου διαφορετικά με τον θάνο


Κοτόπουλο αμερικάνικο με κρούστα συνοδευμένο με πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ

1 αυγό χτυπημένο
1 φλ γάλα εβαπορέ

1 κοτόπουλο περίπου (κομμένο σε κομμάτια ή μόνο μπουτάκια και φτερούγες)

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. γλ. Ρίγανη

2 κ. γλ. τσίλι (σκόνη)

2κ. γλ. βασιλικό (ξερό)
 

2 κ.γλ. πιπέρι

2 κ. γλ. αλάτι

2 κ. σ. πάπρικα

1 κ. σ. κρεμμύδι σκόνη (με αλάτι)

1 κ. γλ. σκόρδο (σε σκόνη)

μείγμα μυρωδικών ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε πρώτη φάση χτυπάμε το αυγό με το γάλα μας πολύ καλά και στη συνέχεια βουτάμε μέσα τακομμάτια κοτόπουλο μέχρι να μουσκέψουν πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, ρίχνοντας όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά. Στη συνέχεια παίρνουμε τα κοτοπουλάκια μας και τα περνάμε μέσα από το μείγμα του αλευριού με τα μυρωδικά- μπαχαρικά. 
Προετοιμάζουμε τη φριτέζα μας ή ένα βαθύ τηγάνι για τηγάνισμα και τηγανίζουμε σε σχετικά ψηλή θερμοκρασία για 8 με 10 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε τα τηγανισμένα μας κοτόπουλα σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί υγείας ώστε να απομακρυνθεί το πολύ λάδι.
Καλή σας όρεξη.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
ΩΡΑ ΓΙΑ PASTA



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια
2 σκελίδες σκόρδο
4 φύλλα βασιλικού
5 φύλλα ρόκας
2κ.τριμμένη παρμεζάνα
1 πακετάκι κουκουνάρια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-κάρυ

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα βουτυρώνουμε.
Στο μούλτι ή μπλεντερ βαζουμε τα υπόλοιπα υλικά και όταν λιώσουν τα ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.Τόσο απλό και γρήγορο.
Καλή σας όρεξη




Σολωμός σουβλάκι με ρύζι και λαχανικά





ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό σολωμού
1 κρεμμύδι
χυμό ενός λεμονιού
ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη και μία πράσινη
αλάτι
μερικές φέτες λεμονιού
σουσάμι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβετε το φιλέτο του σολωμού σε κύβους τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες,μαζί με κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού.Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας. Αλείφετε τα σουβλάκια με λάδι και χυμό λεμονιού καθώς ψήνονται,όπως και με σουσάμι.Σερβίρετε τα σουβλάκια αμέσως μόλις ψηθούν με ρύζι και λαχανικά καθώς 

Σερβίρεται ζεστό 

Καλή σας όρεξη

Ντομάτα Φωλιά

ΥΛΙΚΑ
300γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 με 4 ντομάτες
4 αυγά
2σ.σκόρδο ψιλοκομμένο
2κ.σ γιαούρτι
1κ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1κ.μαιντανό ψιλοκομμένο
2κ.σ ελαιόλαδο
2κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 5 λεπτάκια.
Βάζουμε τον κυμά και το σκόρδο μας και σοτάρουμε για ακόμα 5 λεπτάκια.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτη και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά,και βγάζουμε απο την φωτιά.
Μετά αδειάζουμε της ντομάτες στο εσωτερικό τους,και γεμίζουμε με το μίγμα μας μέχρι την μέση.Στην συνέχεια σπάμε  τα αυγά και το βάζουμε απο πάνω,τέλος προσθέτουμε τριμμένο τυρί πάνω απο τα αυγά και τοποθετούμε της ντομάτες σε ένα μικρό ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για 15'
...............................................................................................................



Ομελέτα γρήγορη και φουσκωτή

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι
Αλάτι 
Πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το κρεμμύδι μας και την πιπεριά μας τέλος αλάτι και πιπέρι,και για να γίνει η ομελέτα μας πιο αφράτη βάζουμε όταν την χτυπάμε λιγη σόδα η
Baking Powder και λιώνη στο στόμα.







...............................................................................................................



Οικονομικό και Λαχταριστό Ζαχαρούχο ποτό

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πτι-μπέρ με σοκολάτα
300γρ γιαούρτη σακούλας 
1λεμόνι και το ξύσμα τους
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Παίρνουμε ένα μίξερ και βάζουμε μέσα το γιαούρτη μας
το χυμό απο το λεμόνη μας,το ξύσμα και ρίχνουμε και όλο το
ζαχαρούχο γάλα μας και το χτύπάμε δυνατά μέχρι να δέσει
το ποτό μας, στην συνέχεια θρυμματίζουμε τα μπισκοτα μας
και τα τοποθετούμε με στρώσεις στο ποτό μας,το βάζουμε στο 
ψυγείο μέχρι να παγώση.. και καλή σας απόλαυση 
Εύκολο γρήγορο και απολαυστικό.





...............................................................................................................





Τσιπούρα πανοραμική και λεμονάτη 


ΥΛΙΚΑ

1 τσιπούρα 5ευρω του ιχθυοτροφείου
1 μερίδα πατάτες
2 λεμόνια 
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε την τσιπούρα,την πλένουμε την τοπόθετουνε σε ένα πυρέξ στο φούρνο μας με λίγο νερό και βάζουμε μέσα στην 
κοιλία της λαδολέμονο και 2 φέτες λεμόνη στην κοιλία της.
Δέν βάζουμε τίποτα άλλο ούτε παραπάνω λάδι για να μην
βαρύνει το ψάρι μας,θέλουμε την απλότητα της γεύσεις φίλοι μου.Καλη σας απόλαυση


...............................................................................................................

Πίτσα λεπτή στο Πι και Φι

Πως θα κάνουμε την σάλτσα μας?
Μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και ύστερα προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη η ότι άλλο μυρωδικό θέλεται,καθώς φτιάχντεται την σάλτα σας ρείχτε μέσα και λίγο  γλυκάνισο είναι ιδάνικο για την πίτσα.Και μέ ένα κουτάλη το ανακατεύουμε το μίγμα μας.
Διαδικασία
Αλείφουμε την έτοιμη ζύμη μας με την σάλτσα ντομάτας.
Τοποθετούμε ότι τυρί μας κάνει κέφη εγώ προτιμώ μίγμα τυριών από έμενταλ-γκούντα και μοτσαρέλα και ύστερα τις ροδέλες της φρέσκιας ντομάτας η μπορείτε να την κάνεται και μισή μισή όπως εγώ,μισή με τα τυριά μας και η αλλή μισή με τυριά και γαλοπούλα καπνιστή.
Ψήνουμε για 10-15' σε δυνατή θερμοκρασία περίπου 250 βαθμούς ξεροψηθεί το ζυμάρι.
Σερβίρουμε αμέσως.
Διάρκεια 1 ώρα αναμονή & 30' προετοιμασία & 15' ψήσιμο

...............................................................................................................



Τα 4 Σαρακοστιανά Πιατα μας:θα τα δείτε και αύριο στο περιοδικό "στείλε την συνταγή σου" και την συνέντευξή μου με τους φίλους μου και photos.Aυριο στα περίπτερα

Ξεκινάμε Βήμα 1 Το Γλυκό...
Χαλβάς με κουκουνάρια

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι κρασιού λάδι σόγια
50γρ κουκουναρόσπορο
500γρ συμιγδάλη
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
λίγη κανέλα και λίγη καρύδα τριμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε το λάδι με τα κουκουνάρια και ταυτόχρονα σε ένα 
άλλο σκεύος σιγοβράζουμε το νερό με την ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλη και τα κουκουνάρια στο λάδι,και το σοτάρουμε ανακατεύοντας το συνέχεια ώσπου να πάρει χρώμα χρυσαφί.Ρίχνουμε το σιρόπι μας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να μετατραπεί σε χυλό.
Βάζουμε το μείγμα μας σε αλάδοτη φόρμα και σε 30' λεπτά έτοιμος ο χαλβάς μας
Καλή Επιτυχία.

Βήμα 2 Το φαγάκι μας...
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

ΥΛΙΚΑ
200γρ χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 pummaro
250γρ κοφτό μακαρονάκι
λάδι(για να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας)
αλάτι-πιπέρι-δαφνόφυλλο-μπαχάρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι μας,ρίχνουμε το χταπόδι και το ανακατεύουμε για 2 λεπτάκια,κατόπν ρίχνουμε το pummaro,το πιπέρι,το αλάτι,το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Οταν μαλακώσει το χαπόδι το βάζουμε σε μία πιατέλα προσθέτουμε λίγο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι μας το ανακατεύουμε και όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε και το χταποδάκι και το βγάζουμε απο την φωτιά.

Βήμα 4 το ορεκτικό μας...
Σουπιά γεμιστή

ΥΛΙΚΑ

250γρ σουπιά
60γρ κρεμμύδι
20γρ πιπεριά
40γρ ντομάτα
2 γαρίδες
λάδι-αλάτι-πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια της σουπιάς,το κρεμμύδι,την πιπεριά και την ντομάτα μα,γεμίζουμε την σουπιά προσθέτοντας και τις 2 γαρίδε,Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε την σουπιά με λάδι,αφού πρώτα την κλείσουμε με οδοντογλυφίδες.Τοποθετούμε την γεμισμένη σουπιά σε λαδόκολα ρίχνουμε λίγο λάδι,κλείνουμε καλά την λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1/5 ώρα.

Βήμα 3 η λαγάνα μας...




ΥΛΙΚΑ

Αλεύρη για όλες της χρήσεις 500γρ
2 κούπες νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό,ρίξτε λίγο απο το αλεύρι,να γίνει πηχτός χυλός,σκεπάστε τον με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τον σε ζεστό μέρος για 12 ώρες.
Κοσκινίστε σε λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι και κάντε στο κέντρο ένα λάκο.Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη,το λαδι την μαγιά και 2 κούπες χλιαρό νερό.Ζυμώστε παίρνοντας το αλεύρι απο τριγύρω ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη μαλακιά,ελαστική και εύπλαστη,στην συνέχεια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να πάρει όγκο.
Μετά παίρνουμε την ζύμη μας και με τον πλάστη την απλώνουμε
και την τοποθετούμε σε ένα ταψή,την πασπαλίζουμε με σουσάμι φυσικά και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20΄
Οι λαγάνες μας στεγνώνουν γρήγορα,οπότε είναι προτιμότερο να καταναλωθούν την ίδια μέρα,η αλλιώς φυλάξτε τις στην κατάψυξη σε πλαστική σακούλα καλα κλεισμένη,έτσι διατηρήτε μέχρι και 3 μηνες.

Αυτές είναι οι σαρακοστιανές λιχουδιές,με 4 απλα βήματα έτοιμο το τραπέζι σας.
Καλή σας Επιτυχία σε όλα.

...............................................................................................................






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου