Γευστικά Αμαρτήματα απο την Ελένη


Κρέπες baby για τους ερωτεύμένους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ
Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνιΜπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε με φράουλες,μερέντα,η και διάφορα άλλα φρούτα.
ΥΛΙΚΑ

2 αβγά
1 φλ. γάλα
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

Καλή σας απόλαυση


Χαλβάς με κουκουνάρια
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πτι-μπέρ με σοκολάτα
300γρ γιαούρτη σακούλας 
1λεμόνι και το ξύσμα τους
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Παίρνουμε ένα μίξερ και βάζουμε μέσα το γιαούρτη μας
το χυμό απο το λεμόνη μας,το ξύσμα και ρίχνουμε και όλο το
ζαχαρούχο γάλα μας και το χτύπάμε δυνατά μέχρι να δέσει
το ποτό μας, στην συνέχεια θρυμματίζουμε τα μπισκοτα μας
και τα τοποθετούμε με στρώσεις στο ποτό μας,το βάζουμε στο 
ψυγείο μέχρι να παγώση.. και καλή σας απόλαυση 



Οικονομικό και Λαχταριστό Ζαχαρούχο ποτό

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πτι-μπέρ με σοκολάτα
300γρ γιαούρτη σακούλας 
1λεμόνι και το ξύσμα τους
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Παίρνουμε ένα μίξερ και βάζουμε μέσα το γιαούρτη μας
το χυμό απο το λεμόνη μας,το ξύσμα και ρίχνουμε και όλο το
ζαχαρούχο γάλα μας και το χτύπάμε δυνατά μέχρι να δέσει
το ποτό μας, στην συνέχεια θρυμματίζουμε τα μπισκοτα μας
και τα τοποθετούμε με στρώσεις στο ποτό μας,το βάζουμε στο 
ψυγείο μέχρι να παγώση.. και καλή σας απόλαυση 
Εύκολο γρήγορο και απολαυστικό.


Τάρτα με μαύρη σοκολάτα και περγαμόντο συνοδευμένη με φράουλες.




ΥΛΙΚΑ
Ζύμη Σαμπλέ
200γρ αλεύρι
65γρ άχνη ζάχαρη
1κ. αλάτι
140γρ πολύ κρύο βούτυροκομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρόκο αυγό

Γέμιση
240γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250ml κρέμα γάλακτος
κ.σμέλι
60γρ βούτυρο φρέσκο
το ξύσμα από 1 περγαμόντο

ΔΙΔΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη ζύμη (όλη γίνεται στο μούλτι):  βάλτε το αλεύριαλάτι και ζάχαρη στο μούλτι καιαναμείξτε καλά.

Απλώστε το βουτυρο πάνω από το αλεύρι και αναμείξτε μέχρι το βούτυρο ναενσωματωθεί.

Ανακατέψτε τον κροκο  και ρίξτε τον στη ζυμη.


Βγάλτε τη ζύμη από το μούλτι και ζυμώστε τη ελάχιστα πάνω σε καλά αλευρωμένηεπιφάνεια.

Βουτυρώστε καλά την ταρτιέρα σας.  Δεν χρειάζετε να ανοίξετε τη ζύμηΑπλά παίρνετεκομμάτια και τα πιέζετε πάνω στην ταρτιέραφροντίζοντας να μην πιέζετε πάρα πολύ, παρά μόνο όσο χρειάζεταιΚρατήστε ελάχιστη ζύμη στο ψυγείο για να καλύψετε τυχόνσπασίματα της κατά το ψήσιμοΒάλτε την ζύμη καλυμένη με βουτυρωμένοαλουμινόχαρτο στην κατάψυξη τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 oC. Βάλτε την ταρτιέρα σε ένα χαμηλό ταψί στημέση του φούρνου και ψήστε για 25 λεπτά.

Γέμισηβάλτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολΣε μια κατσαρολίσταφέρτε την κρέμα με το μέλι σε βρασμό και ρίξτε τη μισή πάνω στη σοκολάτα.

Ανακατέψτε απαλά με σπάτουλα ή χτυπητήρι και σταδιακά ρίξτε και την υπόλοιπηκρέμα ανακατέυτοντας διαρκώςΠροσέξτε να μην κάνετε πολύ μεγάλες κινήσεις καιβάλετε αέρα στην κρέμαγιατί θα κάνει φυσαλίδες στην επιφάνειά της.

Όταν η γκανάζ γίνει απαλή και γυαλιστερή ρίξτε το βούτυρο κομματάκι κομματάκι,ανακατεύοντας σιγά σιγά και στο τέλος προσθέστε το ξύσμα.

Ρίξτε την γκανάζ στην βάση και αφήστε τη να σταθεροποιηθεί στο ψυγείοκαλάκαλυμένη (χωρίς να ακουμπά το κάλυμα στην επιφάνειά της). Αφήστε την τάρτα 30λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν την σερβίρετε για να μαλακώσει η σοκολάτα.Ταιριάζει πολύ ωραία με άγλυκη σαντιγύ.

Κάλη σας απόλαυση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου