Συνταγές Απο Επωνύμους



ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ




ΥΛΙΚΑ


50 γρ. βούτυρο
250 ml γάλα
45 γρ. μαγιά
500 γρ. αλεύρι
1 κουτ.  αλάτι
1 αυγό
αλάτι



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μία λεκανίτσα ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, το χλιαρό γάλα και τη  μαγιά να διαλυθεί.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι στη λεκανίτσα και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να διπλασιασθεί σε όγκο.
Ξαναζυμώστε την καλά και χωρίστε την σε μικρά κομμάτια και αφήστε τα για 15' λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάλτε τα ψωμάκια σε λαμαρίνα, περάστε τα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
Τοποθετήστε τη λαμαρίνα στο μεσαίο διάζωμα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25'στους 200 βαθμούς







Μολίς έκανα την συνταγή της φίλης μου Ντίνα Νικολάου και βγήκε καταπληκτικήαξίζει το κόπο να την δοκιμάσετε καλή σας απόλαυση!!
Κέικ με λάδι και κρασί αφράτο όσο ποτέ

ΥΛΙΚΑ



Υλικά
5 αυγά φρέσκα (χώρια οι κρόκοι από τα  ασπράδια)
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί (ΣΑΜΟΣ)
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1βανίλια
Προετοιμασία:20 λεπτά
Ψήσιμο:1 ώρα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλείφουμε με μαργαρίνη μια φόρμα για κέικ ή ένα μικρό ταψάκι διαμέτρου24 εκ. στρώνουμε στο πάτο του ταψιού αντικολητικό χαρτί. Χτυπάμε τα κροκάδια μετη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμετο λάδι, το κρασί, το αλεύρι και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.Χτυπάμετα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα. Ενώνουμε τα δυο μίγματα απαλά, προσέχονταςνα μην ξεφουσκώσει το μίγμα και πέσει ο όγκος από τη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μίγμαστη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια χαμηλώνουμετη θερμοκρασία στους 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.
Ότανείναι έτοιμο αποσύρουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το ξεφορμάρουμε.Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη ή . Tο κεικ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.








H Ιωάννα Παπαγιάννη απο το Next top model συναντά τον Θάνο Ζερβάκη και φτιάχνουν Σουφλέ σοκολάτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου