Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Ειναι εδώ!!! και ήρθε σοκολατένος..

Χαλβάς με σοκολάτα γάλακτος και καρύδια

δια χειρός Ντίνα Νικολάου

ΥΛΙΚΑ


1 μέτρια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση750 ml νερό500 γρ. ζάχαρη150 γρ. flora soft me βούτυρο 250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό150 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα στο γκριλ για 10 λεπτά και στη συνέχεια χονδροσπασμένα1 λοβός βανίλιας (τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση και ξύνουμε τα σποράκια με ένα μαχαιράκι -εναλλακτικά χρησιμοποιούμε 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας)ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη150 κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε 
για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα μέτριο σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε κατά μέρος.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το flora sogt και το σιμιγδάλι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει το σιμιγδάλι. Το καβουρδίζουμε   για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι παίρνει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα και σκορπίζει το ωραίο άρωμά του. Ρίχνουμε τα φουντούκια και συνεχίζουμε το καβούρδισμα για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας.



5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Θάνο!!!Χρόνια πολλά!
    Πολύ ωραία συνταγή και εξαιρετική παρουσίαση!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά και από μένα Θάνο!!! Ένας χαλβάς κόλαση!! Με σοκολάτα που μου αρέσει ιδιαίτερα και τους ξηρούς καρπούς πολύ ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πεντανοστιμος!εγω τον κανω μισο αλευρι μισο σιμιγδαλι,Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ παιδιά μου πάρα πολύ φιλια σε όλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή