Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

ΓΛΥΚΑ ΠΟΤΡΕΤΑ ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑ




AMERICAN CUPCKES



ΥΛΙΚΑ


120 γρ. μαργαρίνη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. Ζάχαρη μαύρη
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
1 κ. μπέικιν πάουντερ

Για το buttercream (γλάσο βουτύρου για διακόσμηση)
200 γρ. βούτυρο         

400 γρ. ζάχαρη άχνη



1 βανίλια

Προαιρετικά για τη διακόσμηση:
τρούφα χρωματιστή,χρώματα ζαχαροπλαστικής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 200 χωρίς αέρα
Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
Μέσα σε φόρμα υποδοχής για muffins βάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μία χρυσαφένια απόχρωση και στη συνέχεια τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα τοποθετούμε ένα-ένα σε σχάρα για να κρυώσουν.
Για να φτιάξουμε το buttercream χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Αν θέλουμε παραπάνω απο ένα χρώμα, μοιράζουμε σε μπωλάκια και προσθέτουμε εκεί το χρώμα. Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα κεκάκια που έχουνε κρυώσει, με ένα μαχαίρι για το βούτυρο ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Καλή σας απόλαυση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου