Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

To κοτόπουλο έβαλε τα καλά του..

Κοτόπουλο αμερικάνικο με κρούστα συνοδευμένο με πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ

1 αυγό χτυπημένο
1 φλ γάλα εβαπορέ

1 κοτόπουλο περίπου (κομμένο σε κομμάτια ή μόνο μπουτάκια και φτερούγες)

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. γλ. Ρίγανη

2 κ. γλ. τσίλι (σκόνη)

2κ. γλ. βασιλικό (ξερό)
 

2 κ.γλ. πιπέρι

2 κ. γλ. αλάτι

2 κ. σ. πάπρικα

1 κ. σ. κρεμμύδι σκόνη (με αλάτι)

1 κ. γλ. σκόρδο (σε σκόνη)

μείγμα μυρωδικών ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε πρώτη φάση χτυπάμε το αυγό με το γάλα μας πολύ καλά και στη συνέχεια βουτάμε μέσα τακομμάτια κοτόπουλο μέχρι να μουσκέψουν πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, ρίχνοντας όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά. Στη συνέχεια παίρνουμε τα κοτοπουλάκια μας και τα περνάμε μέσα από το μείγμα του αλευριού με τα μυρωδικά- μπαχαρικά. 
Προετοιμάζουμε τη φριτέζα μας ή ένα βαθύ τηγάνι για τηγάνισμα και τηγανίζουμε σε σχετικά ψηλή θερμοκρασία για 8 με 10 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε τα τηγανισμένα μας κοτόπουλα σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί υγείας ώστε να απομακρυνθεί το πολύ λάδι.
Καλή σας όρεξη.

6 σχόλια:

  1. απο τα καλυτερα μου κ πολυ καλος συνδυασμος με τη πατατοσαλατα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thanks βικάκυ και η πατατοσαλάτα σου πολύ καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το είχα τώρα έτσι τραγανό που το βλέπω θα γινόταν χαμός και ας ειναι εδώ 10.30 το πρωί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία το συνδύασες με την πατατοσαλάτα!!!
    Και το έκανες όπως λέει η Ερη τραγανό τραγανό!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Θάνο τι μας κάνεις!!!Υπέροχο είσαι καταπληκτικός,ευχαρίστως θα το τσάκιζα!!!!Φιλιά καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή