Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Χωριάτικα Μακαρόνια η συνταγή που κέρδισε στο Διαγώνισμο Μαγειρικής στην εκπομπή ¨ΜΙΛΑ"


Υλικά για να φτιάξουμε τα μακαρόνια μας :

500 γρ. αλεύρι όλες τις χρήσεις
5 αυγά
ελάχιστο νερό
αλεύρι για αλεύρωμα

Η σάλτα μας:
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
1 ντομάτα κομένη σε κύβους
1 πιπεριά κομένη ζουλιέν
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ελιές πράσινες χώρις κουκούτσι
1 τεταρτο φέτα τριμένη
φρέσκια ρίγανη
λάδι
αλάτι
πιπέρι


Βήμα πρώτο

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας και ενσωματώνουμε τα αυγά στο αλεύρι μας.
Αν η ζύμη είναι σφιχτή προσθέτουμε και ελάχιστο νερό.

Ζύμωνουμε για πέντε λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια Κάνουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτάκια

Μετα την βγάζουμε και την χωρίζουμε στα τέσσερα με τον πλάστρη μας.
Αλευρώνουμε καλά κάθε φύλλο για να μην κολλάει.

Στη συνέχεια κόβουμε σε λωρίδες τη ζύμη μας και
βράζουμε  αμέσως τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ανάλογα με το πόσο «χοντρά» τα κάνατε, είναι έτοιμα σε 3 εως 6 λεπτά. Στραγγίζετε και βουτυρώνετε.

Καθώς βράζουν όμως τα μκαρόνια μας παράλληλα κάνουμε την σάλτσα μας.
Στό τηγάνη μας λοιπόν βάζουμε το λάδι μας να καεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι μας και την πιπεριάμας να τσιγαρισούν.

Μόλις τσιγαριστούν λίγο ρίχνουμε τις ελιές μας  και στην συνέχεια το ντοματοπελτέ και την φρέσκια ντομάτα μας σε κύβους.

Μετα σβήνουμε με βοτκα και αλατοπιπερόνουμε,καθώς τώρα έχει δέσει η σάλτσα μας.

Περνουμε τα μακαρόνια μας και τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με την σάλτσα και ανακατεύουμε.
Τώρα ρίχνουμε την τριμένη φέτα απο πάνω και την φρέσκια ριγανή μας.και σερβίρουμε ζεστά.

Αυτη είναι η συνταγή μου άκρως ελληνική με αγνά ελληνικά προιόντα Καλή σας απόλαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου