Χαλβάς με κουκουνάρια
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι κρασιού λάδι σόγια
50γρ κουκουναρόσπορο
500γρ συμιγδάλη
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
λίγη κανέλα και λίγη καρύδα τριμένη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σοτάρουμε το λάδι με τα κουκουνάρια και ταυτόχρονα σε ένα
άλλο σκεύος σιγοβράζουμε το νερό με την ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλη και τα κουκουνάρια στο λάδι,και το σοτάρουμε ανακατεύοντας το συνέχεια ώσπου να πάρει χρώμα χρυσαφί.Ρίχνουμε το σιρόπι μας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να μετατραπεί σε χυλό.
Βάζουμε το μείγμα μας σε αλάδοτη φόρμα και σε 30' λεπτά έτοιμος ο χαλβάς μας
Καλή Επιτυχία.
Το πως μου αρέσει αυτός ο χαλβάς... Μμμμ... γιατί με τον άλλον δεν τα πάμε καλά!!! Πολύ ωραίος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα Θάνο!!!
εγω τον θελω και με αλευρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω μου αρέσει πολύ!!!Και να χαμε 1-2..3 κομματάκια!!!Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπ' όλα τα ξηροκάρπια, τα κουκουνάρια είναι αυτά που μου αρέσουν περισσότερο στον σιμογδαλένιο χαλβά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιμιγδάλι χοντρό φαντάζομαι βάζεις!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Σιμιγδ'αλη χοντρό φυσικά σε ευχαριστώ ελενά μου φιλια πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφή